Tämän talven syksystä asti ollut ahkerassa käytössä tupaan lämpöä tuomassa kaksi poltinta pönttöuuneissa. Aikaisempia lämmönlähteenä olleita sähkövastuksia ei ole ikävä tullut, päin vastoin. Uuni lämpiää kuumaksi ja lämmittäminen on sen verran helppoa ja nopeaa ettei paljon lisä vaivaa synny. Lämmitys vähän hiilloksen ansiosta vie aikaa meillä n. 1h. Pellettiä saa tuotua kerralla sisään ämpärissä sen verran ettei ihan joka kelillä tarvitse lisää noutaa ulkoa. Polttoaineen saatavuus on hyvä ja itse hankin tarvittavan pelletin suursäkeissä. Palaminen on puhdasta ja sen näkee kesällä asennetusta piipun hatusta. Vieläkin kiiltää rosteri sisäpinnoiltaan, toisin on leivin uunin piipunhatun laita joka on jo nokeentunut halkojen polton myötä aikalailla sitten kesän.
— Eero
Tutustuin Ahjo pellettipolttimeen Rautia Loimaan syysmarkkinoilla missä tuote oli esittelyssä. Hyvin roihusi takassa ja palaminen oli kuumaa lopputuloksena kuuma takka ja vain vähän tuhkaa. Mietin että tuossahan yhdistyy helppous, siisteys, tehokkuus ja turvallisuus. Tein kaupat polttimesta ja se käytiin asentamassa seuraavalla viikolla. Samalla meille neuvottiin Ahjon oikea käyttötapa ja tehtiin koepoltto. Nyt on lämmitetty takkaa pelletillä ja vaimokin on tyytyväinen erityisesti käytön helppouteen sekä siisteyteen. Pellettisäkki 20kg on siistissä kannellisessa tynnyrissä takan vieressä josta on helppoa täyttää poltin. Tunnin kuuman palamisen aikana takka kerää itseensä lämmön ja pellit voi sulkea heti kun pelletit ovat palannet loppuun. Tuhkaa tulee vain pari ruokalusikallista/lämmityskerta. Lämpimästi suosittelen Ahjo pellettipoltinta varaavan takan lämmittämiseen.
— Matti
Uniikkiuunien pellettipoltin toimii erittäin hienosti. Käytön kanssa ei ole ollut mitään onglemia. Pellettiä kuluu todella vähän, sillä n. 4 litralla tulisjia lämpenee erittäin kuumaksi. Liekit ovat tunnelmalliset ja pellettipoltinta on helppo käyttää, sen osaa varmasti jokainen. Tuhkan määrä on minimaalista ja olemme todella tyytyväisiä.
— Erkki
Ahjo pellettipoltin on laiskan miehen poltin. Sillon kun ei ole omaa metsää ja puut pitää ostaa niin pellettipoltin sopii todella hyvin. Kun on omakotitalo missä ei ole kunnollista puun säilytystilaa, pihalla säilyttäessä puut ovat kosteita. Kun taas pelletti on aina kuivaa ja sitä voi säkeissä ostaa käytön mukaan. Se ei roskaa, ei tarvi imuroida ja tuhkaa tulee todella vähän. Kerran tai kaksi tarvii kauden aikana tyhjentää tuhkalaatikko. Puolta halvempaa polttaa pellettiä kuin ostettua koivupuuta.
— Pasi
"Iso kiitos Matti Muurari Mäkilä. Annettiin poltin appiukolle. Toimii täydellisesti. Ukko istuu nenä kiinni uuninluukussa ja ihmettelee. Hyvä että ei itkuun purskahda."
"Toimii täydellisesti. Ukko antais sulle Nobelin palkinnon jos sais päättää."

 

                                                                -Jari
Viiden peräkkäisen päivän polttamisen jälkeen kokemukset ovat olleet positiivisia. Takkaa on poltettu päivittäin, jolloin polttimossa pellettiä on palanut n. 2,8 kg puolessa tunnissa, jolloin takka on ollut valmis luovuttamaan lämpöä noin parin tunnin kuluttua.                                                                                                                                                                                                                                                                                            -Erkki-Sakari  

Hei.
Nyt on koepoltettu ja nytkin palaa ahjopolttimessa tuli. Laite toimii
takuuvarmasti. Naapurimaan pelletin sidosaineena tuottaa tuhkaa, sen sijaan
kotimainen palaa puhtaasti. Tässä voi levollisinmielin odotella
paukkupakkasia. Laittelen terveisiä kun pakkaset paukkuu ja pellettipoltin
loistaa lämpöä taloon.
                                                                                                                                               T. Tarmo Napapiiriltä