Ahjo pellettipoltin käyttö on ympäristöteko

Poltin on vanhaan takkaan sisälle asennettava paloritilän ja pellettien syöttölaitteen yhdistelmä, joka toimii Ahjon tavoin.

Polttimen palamisprosessi tuottaa lämpöä äärimmäisen tehokkaasti, joten tarjoamiemme asennustöiden kanssa se maksaa itsensä takaisin jo yhdessä lämmityskaudessa.

Pellettipoltin sopii moniin takkoihin sellaisenaan. Polttimen voi esimerkiksi jälkiasentaa arinattomiin pönttöuuneihin ja varaaviin takkoihin. Ota meihin yhteyttä, kerromme oman takkasi sopivuuden Ahjo-polttimon asennukseen ja kerromme Ahjosta enemmän.

Pelletin polttaminen pelkässä reikäastiassa/ämpärissä on turhaa ja pelletin haaskaamista. Pelletti on poltettava oikein ja niin että pellettihiilos palaa tehokkaasti pois. 

Ahjo pellettipoltin on suunniteltu niin, että pelletti palaa tehokkaasti ilman pitkää hiilosta.

Ahjo-polttimia saa myös mittatilaustyönä. Asennuksen saat kätevästi kauttamme. Edullisimmillaan saat asennustyön 50 eurolla.

Miksi Ahjo-pellettipoltin?

Uuden pellettipolttimen ansiosta tulisijasi lämmittäminen on taloudellista. Pellettien lämpöarvo on 4,7 - 5,2 kilowattituntia kiloa pellettejä kohden. Se on korkeampi kuin koivuklapilla, jonka lämpöarvo kiloa kohden jää 4,12 kilowattituntiin.

Pellettipolttimon kanssa elämäsi on helpompaa. Poltin toimii takan lailla, pelletit ovat puuta keveämpiä kuljettaa, ne eivät roskaa kotiasi kuten puuklapit ja vaativat vähemmän säilytystilaa. Pellettien ostaminen on myös halvempaa ja toimittamisvarmuus parempi kuin puuklapeilla.

Ahjo-pellettipolttimon ansiosta voit lämmittää kotiasi myös pientaloalueella aiheuttamatta hengitysongelmia naapureillesi. Ahjo-polttimo polttaa pelletit tehokkaasti, ja palamisenaiheuttamat pienhiukkaspäästöt olivat laboratoriokokeissa mitattuna merkittävästi pienemmät kuin puuklapien.

Kaiken tämän saat Ahjo-pellettipolttimella, etkä silti joudu tinkimään kodikkuutta ja suloista lämpöä tuovien liekkien lumosta.  Annamme polttimelle ikuisen takuun ei koske paloverkkoa

Vannoutuneella puunpolttajalla on nyt mahdollisuus kokeilla myös tehokasta pellettilämmittämistä. Polttimen asennus ei nimittäin edellytä tulisijan tai tulipesän rikkomista – ainoastaan arinan nosto pois tulipesästä. Takaisin klapipuun polttajaksi pääsee nostamalla pellettipolttimen tulipesästä ja laittamalla arinan takaisin paikoilleen.

Ahjo pellettipoltin ei siis poista tai rajaa lämmitystavan mahdollisuuksia, vaan lisää niitä.

Annamme täyden toimintatakuun

S     330,- Vanhat pystymuurit

S/K 330,- Pienet varaavat takat

M/P 370,- Pöntöuunit

M    370,- Valmis takat

L     390,- Paikalla muuratut takat/tilaus poltin

 

 Hintoihin lisätään rahti + asennus

Uutuutena Pellettipoltin kiukaaseen 450,- + asennus ja rahti.

Aito kiukaaseen 650,- + asennus ja rahti

Esim AK47 yhdellä latauksella 8 kg pellettiä ja kiuas on löyly valmis.

Soita ja kysy lisää kerron mielelläni miten poltin toimii

Soita 040 530 2403

Linkki Yle uutiseen:
Pelletillä uusi mahdollisuus

 

AHJO-logo.png

Pelletti palaa takassa tehokkaalla ja kauniilla liekillä polttimen ansiosta

Kaupunkialueella pelletti on ainoa riittävän vähäpäästöinen puuenergian lähde, mutta sekin pitää osata polttaa oikein.
— Ilta-sanomat 11.1.2014